Suriye’deki savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine yerleşen bazı Suriyeli ve Kobanili aileler İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’ı ziyaret etti.

İlçede yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları için açılan eğitim merkezine verdiği destekten dolayı Suriyeli öğretmen ve öğrenciler Kaymakam Erkal’ı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’ı makamında ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler okulun açılmasının ardından takip ve desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Çocuklarımızın eğitimden geri kalmasından dolayı derin üzüntü içerisinde idik. Kaymakamımız çocuklarımızın eğitimden geri kalmamaları için bizlere her türlü desteği sağladı"dedi.

Erkal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ülkeye gelen tüm Suriyelilerin kardeşleri olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Çocuklarımızın ülkemizde kaldıkları süre içerisinde eğitimlerinin aksamaması için bir eğitim merkezi açtık. Şunu bilmenizi isterim ki imkanlarımız dahilinde destek vereceğiz. Sizin çocuklarınızı bizim çocuklarımızdan ayırmıyoruz”