Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine sığınan ve yaşama yeniden tutunmaya çalışan Suriyelilere, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin girişimleri sonucu bir tır dolusu gıda yardımı yapıldı.

Semerkand Vakfı’na bağlı Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Suruç ilçesinde yaşayan Suriyelilere 4 TIR yardım yapıldığını duyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dernek yetkilileri ile irtibata geçerek Eyyübiye İlçesinde ikamet eden Suriyeli ailelere de yardım edilmesi konusunda talepte bulundu. Başkan Ekinci’nin talebi üzerine dernek yetkilileri Rize’de toplanan yardımların Eyyübiye ilçesindeki Suriyelilere dağıtılmasına karar verildi. Binin üzerinde paketlenmiş gıda kumanyasının bulunduğu TIR ilçeye gelerek, paketlerin dağıtımı yapıldı. Yardım paketlerinin dağıtıldığı bölgeye giden Başkan Ekinci ve Başkan Yarımcısı Mehmet Said Ardan, Beşir Derneği Şanlıurfa Şube Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Vedat Beyyavaş ile birlikte yardım kolilerini dağıttı. Yapılan yardımlar esnasında Suriyeli kadınlar, çeşitli gıda ürünlerinin bulunduğu kolileri alarak, Başkan Ekinci ve dernek yetkililerine teşekkür ettiler.

Yardımlar nedeniyle dernek yöneticilerine ve gönüllülere teşekkür eden Ekinci, “Özellikle Rize’deki yardım severler tarafından gönderilen Beşir Derneği tarafından organize edilen bu yardım kolileri bu kış ayı içerisinde çok makbule geçti. Allah bu yardımı yapanlardan razı olsun ve bu yardıma vesile olanlardan da Allah razı olsun. Burada gönül ister ki, muhtaç bir aile kalmazsın, gönül ister ki ulaşılamayan engel kalmazsın. Ama imkanlar ölçüsünde böyle hayırseverlerle beraber her yere ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Beyyavaş ise Beşir Derneği organizasyonu ile son 2 ay içerisinde 5. Yardım TIR’ının Şanlıurfa’ya ulaştırıldığını kaydetti. Beyyavaş, “4 TIR’ımızı Kobani’de gelen Suriye’li sığınmacılarımıza dağıttık. Son gelen TIR’ımızı da özellikle Eyyübiye bölgesinde dağıttık. Bu bölgede yoğun bir şekilde Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığını biliyoruz. Başkanımız Mehmet Ekinci’nin desteği ile buradaki Suriye’li kardeşlerimize yardım edeceğiz. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir’’diye konuştu.