Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz’ın daveti üzerine Siverek ilçesine gelen Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve ekibi, ilçedeki mevcut trafik sorunlarını çözmek için bazı incelemelerde bulundu.

1999’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) APK Daire Başkanı, 2000 yılında İBB’de yeni kurulan Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yapan, şuan Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Siverek ilçesine gelerek trafiğin yoğun olduğu alanlarda incelemelerde bulundu.

Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa yolunda incelemelerde bulunan Bozdoğan ve ekibi daha sonra Siverek-Çermik yoluna geçti. Yapılacak çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Yılmaz’a bilgi veren uzmanlar, ardından ilçe merkezine geçti.

Geçtiğimiz günlerde alt yapısı değiştirilerek beton asfalt yapılan Cumhuriyet Caddesi’nde inceleme yapan Bozdoğan, caddenin estetik bir yapıya kavuştuğunu fakat trafiğin rahatlaması için yakın zamanda otopark yapılması gerektiğini ifade etti.

Trafik uzmanı heyet, Başkan Yılmaz’ın da kent meydanı projesinde yer alan, Hükumet konağı, Belediye ve Adliye binalarının içinde bulunduğu alanda inceleme yaptı. Başkan Yılmaz’a alanın kent meydanı olarak düzenlenmesi halinde alternatif yolların geçiş noktaları ile güzergahlar hakkında bilgi verildi.

Belediye Başkanı Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Belediye Sosyal Tesisleri Cudi Paşa Konağı’na geçti. Prof. Dr. Bozdoğan, Yılmaz’a trafik sorunlarının çözümleri ile ilgili sunum yaptı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, uzmanların incelemelerinin ardından sunacakları raporları dikkate alacaklarını ifade etti. Yılmaz, "Sivereğimizin trafik sorununu çözmek için değerli hocamız Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ilçemize geldi. Hocamız ve ekibiyle sahada incelemelerde bulunduk. Gerek çevre yollarında, gerek ilçe merkezinde yapılacak düzenlemeler için hazırlanacak raporlar doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığımız yetkilileri ile atılacak adımları atacağız” dedi.

Heyet, daha sonra Şanlıurfa’ya gitmek üzere Siverek’ten ayrıldı.

Ulaşım uzmanlarına incelemelerine Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ile Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.