Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’daki cazibe merkezlerinin koordinasyonu konusunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda yapılan, Şanlıurfa’daki cazibe merkezi niteliğindeki tarihi yapılar ve turistik değerlerin ele alındığı toplantıda konuşan Vali Küçük, tüm kurumların konuyla ilgili görüşünü almak için toplandıklarını söyledi. Açılışı için sona gelinen müze ile ilgili bilgi veren Vali Küçük, müzenin bahçesinde düzenlenecek ışık gösterileriyle müzeyi de önemli bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Yeni müze içerisinde yapılması planlanan üç boyutlu Hz. İbrahim Salonu ihalesinin yapıldığını da kaydeden Vali Küçük, İstanbul 1453 müzesinin bir benzerini Şanlıurfa müzesinde yapacaklarını ifade etti. Vali Küçük, müze bahçesinde yapılması planlanan arkeoparkın da ihale edilmek üzere olduğunu belirtti. Kültür adası projesiyle ilgili de bilgi veren Vali Küçük, projenin bu ay kurula girmesi durumunda yap işlet devret yoluyla ihale edileceğini belirtti.

Vali İzzettin Küçük, restorasyonu devam eden tarihi Urfa evlerinin yanı sıra, Topçu Meydanında bulunan ve mülkiyeti Şehbenderiye Vakfına ait olan tarihi Topçu Hanı’nın da kamulaştırılarak atıl durumdan kurtarılması ve Şanlıurfa turizmine kazandırılması için çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

Toplantı Vali İzzettin Küçük’ün açıklamalarının ardından katılımcıların önerilerinin alınması ile devam etti.

Toplantıya Vali İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Vakıflar Bölge Müdür Müslüm Tüysüz ve konuyla ilgili yetkililer katıldı.