Şanlıurfa Vali Yardımcısı ve Suruç ilçesinde kurulacak olan çadır kent amiri Abdulselam Öztürk, Suriyeli mültecilerin bulunduğu Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’ne gelerek burada yetkililerden bilgi aldı.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’ne gelen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdulselam Öztürk, Ankara AFAD İl Müdürü Ömer Akdaş ve Afyon AFAD İl Müdürü Mehmet Buldum eşlik etti. Gelen heyeti Çadır Kent Müdürü Hüseyin Ortaç ve Müdür Yardımcısı Yasin Seyhan karşıladı. Gelen heyete çadır kent hakkında brifingi Yasin Seyhan sundu.

Heyet, daha sonra başta hastane, spor tesisleri ve sosyal alanda yapılan kültürel etkinliklerin sergilendiği resim sergisini ve marketler alanını gezerek incelemelerde bulundu. Akçakale Süleyman Şah Çadır Kenttin muhteşem şekilde işlediğini ve Türkiye’nin en büyük çadır kentti olmasına rağmen düzenli bir şekilde idare edildiğini dile getirerek yöneticilere teşekkür etti.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdulselam Öztürk, Ankara AFAD İl Müdürü Ömer Akdaş ve Afyon AFAD İl Müdürü Mehmet Buldum İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat’la bir araya geldikten sonra ilçeden ayrılıdı.