Viranşehir ilçesinde Viranşehir Kaymakam. Dr Huzeyfe Citer Ezidi Bayramı dolaysıyla Oğlakçı ve Burç köylerini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer’e Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Müftü Yardımcısı Ramazan Aslan, Haliliye Müftüsü İ.Halil Okulu Viranşehir Müftüsü Abdulrakip Arslan, İlçe Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur ile Emniyet Müdür Yardımcısı Öner Ağrıdağ, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek, Malmüdürü Filiz Çaltekin, İlçe Gençlik Spor Müdürü Enver Alay, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, İlçe Ak Parti Başkanı Mehmet Yıldırım eşlik etti.

Her yıl Aralık ayının 3. Haftasının Cuma gününü bayram olarak kutlayan Ezidi Vatandaşlarla bayramlaşma Oğlakçı Köyünde başladı. Misafirlerini kapıda karşılayan Oğlakçı Köyü Muhtarı Hadi Yüksel yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

“Bu günde bizleri yalnız bırakmayan başta ilçe Kaymakamı ve İl Müftüsü olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yıl buruk bir bayram geçiriyoruz. Irak’ta Şengal’de Ezidi kardeşlerimiz katlediliyor. Kadınlar kaçırılıyor. Kadınlar pazarlarda satılıyor. Türkiye Hükümeti bu insanlarımıza sahip çıktı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Viranşehir başta olmak üzere birçok yerde çadırkentler kuruldu. Halkımızda bu konuda çok duyarlı davrandı. Ezidi kardeşlerimize sahip çıktılar” dedi.

Kaymakamı, İl Müftüsü ve beraberlerindeki heyet Oğlakçı Köyü Ezidilerinin bayramını kutladıktan sonra buradan ayrıldı. Heyet Burç köyündeki köy odasında Ezidi vatandaşların bayramını kutladı. Burç Köyü Muhtarı İbrahim Burç başta Kaymakamı olmak üzere heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Ziyaretten çok memnun kaldığını dile getiren Muhtar İbrahim Burç misafirlerine bayram şekeri ikramında bulundu.

Heyet Burç köyündeki bayramlaşmadan sonra ilçe merkezine döndü.