Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sedat Sayılır, Devlet Hastanesi’nde her geçen gün hizmet kalitesini yükseltmeye devam ettiklerini söyledi.

Sayılır, vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için yapılan çalışmaların Viranşehir halkına hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Kendilerine destek olan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. M. Cihan Ekmen ve ekibine, Bölge Milletvekili Mehmet Akyürek’e teşekkür etti.

Sayılır, şunları söyledi:

"5 adet Diş Ünitesi alınmış olup ünite sayısı 8’den 13’e çıkarılmış oldu. Diş Üniteleri çok yakın zamanda hizmete girecek olup Viranşehir halkına hayırlı olsun. Aynı zamanda ‘Panoromik Röntgen Cihazı’ olarak adlandırılan ve dişlerin röntgenini çeken cihaz da alım aşamasında olup yakında halkımızın hizmetine sunulacaktır. Böylece diş hizmet kalitemiz arttırılıp hastaların röntgen çekimi için Şanlıurfa’ya gitmesine gerek kalmayacaktır.

9 Uzman hekim göreve başladı. Her geçen gün kadrosunu güçlendiren hastanemize 1 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Cildiye Uzmanı, 1 Fizik Tedavi Uzmanı, 1 Göz Hastalıkları Uzmanı, 1 Kardiyoloji Uzmanı, 1 Ortopedi Uzmanı, 1 Üroloji Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Uzmanı göreve başladı. Yeni atamada da 3 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Kadın Doğum Uzmanı, 1 Acil Tıp Uzmanı da atanmış olup Ocak ayında göreve başlayacaklardır.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi onayı alınmış olup çok yakın zamanda tam donanımlı 8 yatak kapasiteli 2. Seviye olarak hizmete girecektir. Bu şekilde yenidoğan hastaların merkeze sevk edilmesine gerek kalmayacaktır.

İşitme Testi artık Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yapılacak. Özellikle Sağlık Kurulu’na giren hastalarda istenilen İşitme Testi için cihaz alımı yapılmış olup Ocak ayında hizmete girecektir. Böylece hastaların bu testi yaptırmak için Şanlıurfa’ya gitmelerine gerek kalmayacaktır. Viranşehir halkına hayırlı olsun

Cerrahi alet alımları yapılmış olup Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan ameliyatların çeşitliliği ve sayısı arttırılmaktadır. Özellikle cerrahi branş hekim sayısının arttırılması ve cerrahi aletlerin gelmesiyle ameliyat olmak için hastaların merkeze sevk edilmesine gerek kalmayacaktır.

Kapalı böbrek taşı ameliyatları artık Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yapılmaya başlanacak. Bu ameliyatın yapılabilmesi için gerekli olan cihazın (Nefroskop) alımı yapılmış olup Ocak ayından itibaren ameliyatlara başlanılacaktır. Hastaların bu işlem için Urfa’ya gitmesine gerek kalmayacaktır.

Bir ameliyat odası daha faal duruma geçirildi. Ameliyat sayılarının her geçen gün artmasıyla ve yeni hekimlerin başlamasıyla birlikte ameliyathaneye ‘Anestezi Cihazı’ alınarak bir ameliyat odası daha faal duruma geçirildi. Böylece toplamda 6 ameliyat odası faal olarak kullanılmaya başlandı.

Daha önce de alımı yapılacağı belirtilen Dijital Röntgen Cihazı alımı bakanlık tarafından gerçekleştirilmiş olup Şubat ayına kadar hastanemize teslim edilecektir. Böylece vatandaş film çektirmek için uzun süre beklemeyecektir."