Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer’in katılımı ile Tevfik Fikret Kurtcan İlkokulu’nda yetim ve engelli çocuklarla “Değerler Eğitimi” kapsamında etkinlik düzenlendi.

Tevfik Fikret Kurtcan İlkokulu Müdürü Mehmet Burhan Öztemel, başta Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere emeği geçen herkese, destek ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yetim ve özel eğitim öğrencileri ile yakından ilgilenen Kaymakam Dr Huzeyfe Citer, öğrencilerle birlikte yemek yedi, fakir ve yetim öğrencilere giyecek yardımına bulunarak, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Citer, "Çıkarılan yasalar ve yapılan düzenlemelerle ülkemizdeki engellilerin durumu iyileştirilmeye çalışılıyor. İlçemizde Rehberlik Araştırma Merkezi ile Engelliler İş Eğitimi Uygulama Okulu’nun faaliyete geçmesiyle bu durumda olan çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlayacaktır. Durup geriye baktığımızda bu günkü engelli kardeşlerimizin durumunun daha iyi olduğunu görüyoruz. Sosyal ve maddi açıdan engelli kardeşlerimizin yanındayız. Bu süreçte vatandaşlarımızın da engellilere gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Toplum olarak el birliği ve dayanışma içinde engelliler önündeki engelleri kaldırmalıyız” dedi.

Etkinliğin sonunda okul annesi Münibe Kurtcan’ın öğrencilere hediye ettiği giyecekler öğrencilere verildi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Şube Müdürleri, okul idaresi ile öğrenci velileri katıldı.