Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alınan 12 metrelik 15 adet otobüs törenle hizmete sunuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yeni alınan araçları kamuoyuna tanıttı. 1 Nisan’dan itibaren 25 adet 12 metrelik otobüsü filoya katan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan 12 metrelik 15 araçla 40 toplu taşıma aracına sahip oldu. Gelecek 4 yeni araç, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hibe ettiği 12 metrelik 5 araç ve Devlet Malzeme Ofisi’nden gelecek olan 4 körüklü araçla, filonun toplam sayısı 53’e ulaşacak. Başkan Güvenç, halkın konforlu ve rahat seyahatini gerçekleştireceği Toplu Taşıma sistemini oluşturduklarını söyledi. Seçim döneminde Şanlıurfa’nın en büyük sorunlarından olan ‘trafik, konut ve işsizlik’ konuları üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını aktaran Başkan Güvenç, “Şanlıurfa’nın sorunları hakkında uluslararası uzmanlarla bir araya gelerek, bu 3 sorunun çözümü için gece gündüz çalışıyoruz. Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Türkiye’nin yedinci büyük ili oldu. 3 bine yakın yerleşim birimlerinin sorunlarıyla uğraşıyoruz. Hamdolsun fedakarca çalışan Büyükşehir Belediyesi, meclislerimiz, İlçe belediyelerimizin desteği ve fedakâr kadrolarımızla geldiğimiz günden itibaren çok önemli yapısal reformlara imza attık” dedi.

Yeni Büyükşehir Belediyesi Binası ile ilgili çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Güvenç, “Belediye binamızın yer ve konum itibari ile kötü konumda olmasından dolayı yeni yapacağımız Büyükşehir Belediyesi için yer tahsisinde bulunarak kaynak arama noktasında çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu. Şanlıurfa’nın ulaşımını yeniden ele aldıklarını belirterek, ulaşımla ilgili önemli konulara değinen Başkan Güvenç, “Raylı sistem beklentisi oluyor. Ama yolcu sayımız bakımından uluslar arası düzenlemeler göz önüne alındığında raylı sisteme ihtiyaç göstermiyor. Hedefimiz ilerleyen dönemlerde Karaköprü İlçemizden Haleplibahçe’ye raylı sistemi planlayarak getirmektir” dedi.

53 adet yeni otobüsle toplu taşımayı daha konforlu hale getirdiklerini dile getiren Başkan Güvenç, önceki dönemden kalan borçları da ödediklerini söyledi. Güvenç, şöyle devam etti:

“Şu anda bizden önce alınan otobüslerinde parasını biz ödüyoruz. Aynı zamanda yeni alınan otobüslerle toplam 53 yeni otobüs filomuza katılmış olduk. 20 Milyon TL’den fazla paranın bir kısmını ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Filomuzun yenilenmesi ve gelişmesiyle birlikte yeni yerlere ulaşım hatları açmaya devam edeceğiz. Akziyaret’e, Çamlıdere’ye, Hipodrum’a, eski havaalanı güzergahına (Abdurrahmandede) ve Maşuk bölgemize yeni otobüs hatları oluşturduk. Hamt olsun, 3 bin TOKİ konutu ve belediyenin 600 konutunun bulunduğu alanda ulaşım sorununu ciddi bir şekilde çözdük. Şanlıurfa’daki işsizlik oranı OSB sayesinde çözülüyor ve buradaki ulaşımı rahat sağlamak için bu bölgeye yeni hatlar açtık, esnafımız ve sanayicilerimiz bu uygulamadan dolayı gelip teşekkür ettiler” dedi.

Divanyolu ve Haşimiye bölgesinde otobüs yolu ile özel araç yollarını ayırmak için çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Güvenç, “Yol üzerindeki parklanmayı kaldırarak 4 yerde indir-bindir sistemi getirdik. Önümüzdeki günler içinde Atatürk bulvarını rahatlatmak için 35 Metrelik yeni yolun yıkım çalışmalarını tamamlıyoruz. Eski sanayi alanında da 300’’ün üzerinde evi istimlak ederek yıktık. Ulaşım adına 35 metrelik yeni yolu hemen yapıp bu bölgeyi rahatlatacağız. Karaköprü İlçesindeki Cemre tesislerinden Haleplibahçe’ye kadarki bölünmüş yollarla toplam 12 Km’lik yolu otobüsle 18 dakikaya vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayacağız ve bununla birlikte toplu taşıma çile olmaktan çıkarak rahat ve konforlu bir şekilde sağlanacak” dedi.

“AKILLI DURAK VE KAVŞAKLAR GELİYOR”

Güvenç, yeni haftayla birlikte akıllı durak ve kavşaklar projesinin de hayata geçirileceğini kaydetti. Güvenç, “Karaköprü ilçemizde sabah ve akşam yoğunluktan dolayı Çevik Kuvvet’ten otobana kadar olan kısımda bu uygulamayı getirerek duraklarda vatandaşların fazla bekleme yapmadan ulaşımını sağlayacağız” dedi.

2015 yılında içerisinde Ulaşımla ilgili olarak önemli projelere imza atacaklarını belirten Başkan Güvenç, “Mardin ve Çevik Kuvvet kavşaklarının üst ve altgeçit çalışmalarını başlatılması için Karayolları Müdürü ve Ulaştırma Bakanımızla görüşüp büyük ölçüde işbirliği sağladık. İlerleyen günlerde Şanlıurfa Ulaştırma Çalıştayı’na katılımını bekliyoruz. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan; Siverek Nisibbi Köprüsünü son bağlantılarını da gelip nezaret edecek, Şanlıurfa’da yapacağımız yatırımlarla ilgili halkımıza müjdeler verecek. Şanlurfa’da günü kurtarmaya değil, uzmanlarla Şanlıurfa’nın bütün sorunları hakkında 20 -30 yıllık çalışmalarını yapıyoruz. Daha yaşanabilir, cazibe alanları bakımından üst seviyelerde ve merkezi bir kent yapmak için kararlıyız. Bilinmelidir ki hiç kimseyle alıp veremediğimiz yok, yapmak istediğimiz Şanlıurfa’nın geleceğini kurtarmaktır. Söz konusu Şanlıurfa’nın geleceği ve menfaati ise Celalettin Güvenç için gerisi teferruattır. Çalışan maaş alıp üreten saygı görecek” dedi.

PARKMETRE SORUNU

Güvenç, parkmetre uygulamasında Büyükşehir Belediyesine para kazandırma amacı güdülmediğini belirtti. Yüksek fiyat nedeniyle gerekli indirimlerin yapıldığını vurgulayan Güvenç, “Parkmetre uygulamasına biz başlamadık. Sadece Şanlıurfa’da olan bir uygulama değil dünyanın her yerinde uygulanan bir sistemdir. Parkmetrenin amacı trafiğin yoğun olduğu bölgelerde otopark yığılmasını önlemektir. Geldiğimiz zaman Şanlıurfa’da ve Türkiye’nin her yerinde olan bir sistemdi.

Fiyatların yüksek olmasından dolayı gerekli indirimleri yaptık. Yenişehir, Emniyet Caddesi ve 24 Metre bölgelerinde uygulama olmayacak. Bahçelievler bölgesinde ise anket uygulaması ile vatandaş ve esnafımızla karar vereceğiz. Bölgede konsensüs sağlanmadan uygulamaya geçmeyeceğiz. Halkın sesine kulak veriyoruz. Yeni dönemde halkın dediği olur. Efendi halktır, halka sorarız istişare ederiz, hatamız varise gocunmadan özür dileyip geri çekiliriz. Kimsede yanlış bir algı oluşturmasın” dedi.

KONUT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Güvenç, konut konusunun da üzerinde hassasiyetle durduklarını ve konut sorunun çözümü için çalışmalara başladıkların ifade etti. Güvenç, “İlk olarak ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün bulunduğu alanı satışa çıkartıyoruz. Oradan elde edilen gelir ile konut yapımına başlayacağız. İlk etapta Organize Sanayi bölgesinde çalışan dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapma çalışmalarını başlatacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni alınan otobüsleri inceleyen Başkan Güvenç, Şanlıurfalıların hizmetine sunulan otobüslerin hayırlı olmasını diledi.