Siirt İl Jandarma Komutanlığı personelleri, 3 ay önce Kürtçe eğitim için açılan okulların kapatılması bahanesiyle molotofla yakılan merkeze bağlı Doluharman ile Tuzkuyusu köy okullarını ziyaret ederek, öğrencilere trafik ile ilgili uygulamalı eğitim semineri verdi.

Merkez İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erol Şimşek, jandarma trafik timi ve bayan personellerin katılımıyla gerçekleşen ziyarette, öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi yanı sıra çeşitli kırtasiye malzemesi ve satranç takımları hediye edildi. Ziyarette görev alan bayan astsubayları gören kız çocukları, astsubaya yoğun ilgi gösterdi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren okul yöneticileri, öğrencilere hediye edilen satranç takımları ile okullarda satranç kulüpleri oluşturacaklarını söyledi.

Merkeze bağlı Doluharman ve Tuzkuyusu köy okulları, 18 Eylül 2014 tarihinde Kürtçe eğitim için açılan okulların kapatılması bahanesiyle molotofla yakılmıştı. İl Jandarma Komutanlığı, köy okullarının onarımına destek sağlayarak, öğrencilere çeşitli malzeme yardımında bulunmuştu.