Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından 9’uncu Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Oda binasının konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, STSO Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mansur Özkılıç, Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık ve DİKA Siirt Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ile üyeler katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından 9’uncu Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı ile ilgili sunum eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Yapılan sunumda, bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni sera, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yeni tesisler hakkında ilgiler verildi.

Toplantıda ayrıca, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlara 500 bin lira ile 1,5 milyon lira arasında hibe ile desteklenecek projelerle ilgili bilgi verildi.

Yatırım yapmayı düşünen tüm Siirtlilerin bu programdan faydalanmaya davet edildiği belirtilirken, son başvuru tarihinin ise 24 Aralık 2014 tarihi olduğu açıklandı.