Siirt’in Pervari İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘Ormandalı Mesire Alanı’ projesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Proje Koordinasyonu Birimi tarafından, 2014 yılı turizm kent ve sanayi altyapısı destek programı kapsamında hazırlanan proje, yürüyüş ve bisiklet yolu ve çok amaçlı sportif etkinliklerin yapılabileceği spor alanını kapsıyor.

Yapılacak alan üzerinde inceleme yapan Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, projenin 751 bin lira bütçeyi kapsadığını, yürüyüş ve bisiklet yolu, çok amaçlı bir spor alanı yapılması, içinde mevcut futbol sahasının rehabilitesi, piknik alanında halkın bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği modern kamelyalar, mescidin rehabilitesi ve bir adet şadırvan, çocuk oyun parkı, yetişkin bireyler için spor aletleri, yetişkin ağaç dikilmesi çalışmalarını kapsayacağını dile getirdi. Kaymakam Kahraman, "Projemiz sonuçlandığında halkımızın ailesiyle birlikte rahatça vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı Pervari ilçemize kazandırılacaktır. İlçemiz halkına hayırlı olmasını diliyorum. Pervari’nin yaşanabilirliğini artıracak buna benzer projeler yapıp uygulamaya devam edeceğiz" dedi.