Siirt’in Pervari ilçesinde 8. sınıf öğrencileri ’Madde bağımlılığının zararları ve korunma yolları’ konusunda bilgilendirdi.

Pervari Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği çalışmada görevli polisler, 8. sınıf öğrencilere madde bağımlılığın zararları ve korunmanın yolları hakkında bilgi verdi hakkında bilgi verdi. İlçe merkezindeki tüm orta öğretim kurumlarında düzenlenen seminer ve toplantılarda, bağımlılık oluşturan maddelerin kişiye arkadaşı tarafından aşılanıp verildiğini, hiç kimsenin birine zorla uyuşturucu kullanmaya zorlayamayacağını belirtildi.

Sadece bir kere bile maddenin kullanılmasının bağımlılık oluşturulduğu belirtilen konferansta, hiçbir zaman bağımlılık oluşturacak maddelerin sorunları çözmediğini, aksine sorunların katlanmasına neden olduğu kaydedildi.

Konferansta yapılan bilgilendirmede, “Unutkanlık, kanser, felç ve kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Madde bağımlılığı ile insan sadece kendine zarar vermez, ailesine, çevresine, topluma, dolayısıyla devlete de zarar verir. Bu amaçla madde kullanımının zararları mutlaka iyi algılanmalı ve insan bünyesinde oluşturduğu ölümcül sonuçlar göz önünde bulundurulmalıdır" denildi.

Daha sonra sinevizyonla öğrencilere madde bağımlılığının bireyin bünyesinde oluşturduğu tahribat gösterildi.