Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, 2015 yılında yeni iş yeri açacak esnafa uygun koşullarda kredi kolaylığı sağlanacağını söyledi.

2014 yılının Siirt esnafı için zorlu geçtiğini dile getiren Ayyıldız, yeni iş yeri açmak isteyen esnafın 2015 yılında Esnaf Kefelet Kooperatifi’ne kredi talebinde bulunabileceğini belirtti. Kredi faizlerinin uygun koşullarda ve esnafın iş gücüne göre verileceğini belirten Ayyıldız, "2014 yılını zorlu atlatan Siirt esnafını 3 aylık bir kış duraklaması bekliyor. Piyasanın durgun olması en çok küçük esnafımızı etkiliyor. Odamızın talebi üzerine Esnaf ve Kefalet kooperatifi 2015 yılından itibaren başlayarak kredi desteği sunacak. Biz de esnafımıza buradan çağrıda bulunarak, düşük faizli kredi desteğinden mutlaka yararlanılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yeni torba yasasında esnafın yararlanması gerektiğini kaydeden Ayyıldız, 31 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar sona erecek yasada, borcu bulunan esnaflar için uygun kolaylıklar getirildiğini sözlerine ekledi.