Siirt’in Pervari ilçesinde 2012 yılında Pervari kırsalına bağlı Hasan Tepe mevkinde düşen helikopterde şehit olan 17 asker için şehitlik anıtında tören düzenlendi.

Siirt’te, 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen tören, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Belediye Başkan vekili Zekeriya Çığır’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra, 10 Kasım 2012 yılında Pervari’nin Hasan Tepe mevkiinde aşırı yağış ve sisten düşen helikopterde şehit olan 17 asker için İl Jandarma Komutanlığı’nca “DADAŞ’lar Şehitliği” anıtına ziyaret yapıldı.

Yapılan anma töreninde konuşan Vali Tutulmaz, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü minnetle, şükranla andığımız bu anlamlı günde, bundan iki yıl önce yine bir 10 Kasım gününde elim bir kaza sonucu şehit olan Mehmetçiklerimizi de anma ve hatıralarını yad etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bugün ülkemizde hür, bağımsız ve huzur içinde yaşıyorsak, bunu kahraman şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin aileleri bizlerin en değerli emanetleridir. Kendileri devletimizin güvenceleri altındalar. Bu anlamlı günde başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla ve saygıyla anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Faruk Arvas şehitler için dua okudu. Duygulu anların yaşandığı törende dua okunduğu sırada İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören, şehitlik anıtının ziyaretiyle sona erdi