Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu, 9’ncu Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın açıldığını belirterek, yüzde 50 hibe desteğinden mutlaka yararlanılması için üyelerine çağrıda bulundu.

STSO üyelerine çağrıda bulunan Çalapkulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde 9’ncu Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın açıldığını söyledi. Çalapoğlu, "Programda, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi uygulamaya konulmuştur. Ayrıca, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor” dedi.

Programı kapsamında, tabandan yukarıya doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren projelerin destekleneceğini belirten Çalapkulu, “İstihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile üretime yönelik makine-ekipman alımı projeleri de desteklenmektedir. İlimiz için de fırsat olan programda, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik olarak bu rehberde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hazırlayacakları hibe başvurularının il ve bakanlık düzeyinde değerlendirilmeleri sonucunda uygun bulunanlar programa alınacak” diye konuştu.

Çalapkulu, tarım ve tarıma dayalı yatırım yapmak isten üyelerin, yüzde 50’si hibe desteği verilen programdan mutlaka istifade etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.