Siirt Belediyesi zabıta ekipleri, cuma namazı öncesi kent merkezinde dilencileri operasyonu yaptı. Zabıtayı gören Suriyeli bir dilenci bayılma numarası yapması dikkat çekti.

Yaklaşık 10 kişilik zabıta ekibi, kentin büyük camilerinin önünde duygu sömürüsü yaparak halktan para isteyen dilencilere operasyon düzenledi. Çoğu Suriyeli olan dilenciler ile zabıta arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Dilenen bir kadın aniden karşısında zabıtayı görünce bayılma numarası yaptı. Bir başka kadın dilenci ise yerlerde sürünerek zabıtaya teslim olmam istemedi.

Zabıta, yerden kaldırdığı kadını zabıta aracına bindirdi. Çocuklarıyla dilenen yaklaşık 10’a yakın kadın, araçla belediyeye götürülürken, dilencilerin paralarına da el konuldu. Zabıta ekibi, bir daha dilenmeleri durumunda kabahatler kanunu çerçevesinde para cezası kesecekleri uyarısında bulundu.

Konu ile ilgili bilgi veren Zabıta Müdürü Naif Kaçar, "Dilencilere özellikle Cuma namazı öncesi operasyonlar düzenledik. Çünkü bu yönde çok şikayetler geliyordu. Biz de vatandaştan gelen şikayetleri değerlendirerek çok sayıda dilenciyi toplattık. Yüklü miktarda paraya da ele koyduk. Ancak yine de yılmayan dilenciler halen dileniyorlar. Özellikle çocuk dilencileri dilendirenlere yakın bir zamanda çok kapsamlı bir operasyon düzenleyeceğiz" dedi.