Sinop Belediye Başkanlığı ve S.S. 6 No’lu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanlığı’nın işbirliği ile belediye ve mücavir alanlar içinde yaşamını sürdüren 65 yaş ve üstü vatandaşların dolmuşlardan ücretsiz olarak yararlanacakları kartlar düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Sinop Belediye binası önünde düzenlenen törene Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, S.S. 6 No’lu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Seyit Ali Çetin ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı açıklamada, “Biz mutlu bir kentiz, mutlu kentin de mutlu yaşlıları var, bu vatandaşlarımıza neler yapabiliriz düşüncesi ile gerçekten ihtiyacı olan yani ekonomisi iyi olmayan yaşlılarımıza en azından taşımacılık yönünden bir katkı sağlamak amacı ile dolmuşlarda ücretsiz ulaşım hizmetini vermek istedik. Burada S.S. 6 No’lu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Seyit Ali beye ve bütün dolmuşçu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sinop’ta yaşlı vatandaşlarımızın oranı oldukça fazla. Bu proje için yaklaşık olarak 700 başvuru gerçekleşti. Bu rakam çok büyük bir rakam, dengeyi tutturmamız lazım. 01 Ocak 2015 tarihine kadar bize müracaat eden 65 yaş üstündeki ağabeylerimiz, ablalarımız bizim misafirimiz, bu işten hepsi istifade edecekler” dedi.

S.S. 6 No’lu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Seyit Ali Çetin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Başkanım bu konuda bizim yardımcı olmamızı istedi. Biz de ‘tabi ki’ dedik. Tabi biraz yaşlı nüfus fazla olunca müracaat sayısı da arttı. Bizlerin Sinop’un yaşlı vatandaşlarına hizmet etmek boynumuzun borcu, bunu yapmak zorundayız. Gerçekten ihtiyacı olan ağabeylerimizi, ablalarımızı ücretsiz taşımaktan gurur duyacağız.”

Kartlarını alan vatandaşlar ise başkanlara teşekkür etti.