Sinop’un Türkler tarafından fethinin 800. yılı kapsamında şehirde ilk kez kutlamalar düzenlenecek.

Birbirinden farklı görüş ve düşünceden 22 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu “Fetih 1214 Platformu” tarafından organize edilen, Sinop Valiliği tarafından desteklenen etkinlikler halk yürüyüşüyle başlayacak. Ünlü tarihçi Talha Uğurluel’in vereceği konferansın ardından Genelkurmay Mehteran Bölüğü muhteşem bir konser verecek.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Platform Başkanı Muhammet Başoğlu, Sinop tarihinde ilk kez bu kadar farklı görüşteki sivil toplum kuruluşunun (STK) bir araya gelerek böyle bir önemli etkinliğe imza attıklarını söyledi. Sinop için büyük anlam taşıyan organizasyonda yer alan sivil toplum kuruluşlarının her birine teşekkür eden Muhammet Başoğlu, program hakkında da bilgi verdi. Başoğlu, "Sinop yarın fethinin 800. yılını kutlayacak. Büyük bir katılım bekliyoruz. Etkinlikler 27 Aralık’ta saat 14.00’te eski otogar mevkisinde start alacak” dedi.

TARİHİ SİNOP KALESİ’NE TIRMANIŞ

Burada temsili olarak halatlarla tarihi Sinop Kalesi’nin surlarına tırmanma gösterisinin yapılacağını ifade eden Başoğlu, “Bu noktadan başlayacak olan halk yürüyüşünün ardından saat 16.00’da Halk Eğitim Merkezi salonunda, TV ekranlarından da tanıdığımız ünlü araştırmacı ve tarihçi Talha Uğurluel bir konferans verecek. Akşam saatlerinde ise coşkunun zirve yapacağını düşünüyoruz. Saat 18.00’de Genelkurmay Mehteran Bölüğü coşkulu bir konser verecek. Bizler platform olarak tüm halkımızı organizasyona davet ediyoruz" diye konuştu.