Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fergan Karaer, Sinop’un Boztepe mevkisinin gelecek nesiller için mutlaka korunması gerektiğini söyledi.

“Sinop İlinin Karasal ve Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter İzleme Projesi” kapsamında çalıştay düzenlendi. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen Çalıştay sonrasında Sinop’un Boztepe mevkisinde incelemelerde bulunan OMÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fergan Karaer, “Burası gelecek nesiller için korunmalı” dedi.

Yard. Doç. Dr. Fergan Karaer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şimdi bu alanın ayrı bir özelliği var. Karadeniz Bölgesi’ndeki maki topluluklarının en yaygın olduğu alanlardan birisi burası. Dolayısıyla bu sürekli olarak yapılaşmadan dolayı ortadan kalkma tehlikesi var. Bunun mutlaka korunmuş olması lazım. Biz buranın sürekli olarak çalışmasını yapıyoruz. Bu geçmişiyle, şu andaki geleceğiyle de biz az çok hesaplayabiliyoruz. Bununla ilgili çalışmaların mutlaka yapılmış olması lazım. Yani eğer bir yer korunacaksa o korunağın başlangıcı da buralar olmalı. Boztepe yarımadası özellikle kıyı kesiminde bulunan makiliklerin ve burada firigana vejetasyonu var. Bu iki özelliği burada yan yana Karadeniz Bölgesi’nde nadir görüyorsunuz. Bu alanın gelecek nesillerinde görmesi açısından korunması gerekli” diye konuştu.