İngiltere’de Hull Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mike Elliott, Sinop’ta “Deniz ve Kıyıların Bütünleşik Yönetimi İçin Entegre Bilim: Sorunlar ve Çözümler” başlıklı bir konferans verdi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansa Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İsmet Berber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak, Bilim Teknoloji ve Kalkınma Bakanlığı Müşaviri ve Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazit, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Bayraklı, Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ilgili komutanları, öğretim üye ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Samsun yaptı.

Konferansta Prof. Dr. Mike Ellioett çok yönlü olarak Türkiye’nin deniz ve kıyılarından istifade etme noktasında sosyal, ekonomik, çevre, hukuki ve diğer birçok yönlerden bilimsel manada görüşlerini ifade etti. Ellioett, Avrupa Birliği’ne(AB) geçiş sürecinde Türkiye’nin kendi ulusal hukukunun yanı sıra AB’nin mevcut deniz ve kıyılarla ilgili mevzuatına uygun çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekti.

Konferans soru-cevap bölümü ile sona erdi.