Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Başkanlığı ek zamları protesto etmek için Sinop Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının başında son Yüksekova şehitleri ve diğer şehitler için Fatiha okundu. Kamu-Sen İl Başkanı Metin Süren daha sonra yaptığı açıklamada, “Başta geçtiğimiz gün şehit olan 3 gencimiz olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü, teröristi, iç ve dış bütün destekçilerini ve olup bitene şahsi çıkarları için sessiz kalanları lanetliyor, şiddetle protesto ediyorum” dedi.

Kamu-Sen İl Başkanı Metin Süren daha sonra ek zamlarla ilgili yaptığı konuşmasında, “Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumdadır. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı” diye konuştu.

“9 ay içinde bir ailenin zorunlu harcamaları 363 lira artmışken, 123 lira zamma ‘evet’ diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?” diye soran Metin Süren, kamu çalışanlarının artık gerçekleri gördüğünü söyledi.

Basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.