Sinop’ta 357. kısa dönem erler düzenlenen törenle yemin etti.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda gerçekleşen yemin törenine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdür ü Yusuf Biner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, resmi kurum temsilcileri ve asker aileleri katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kısa dönem erlerin yemin törenine geçildi ve ardından yemin eden erler hep bir ağızdan Atatürk’ün gençliğe Hitabesi’ni okudu. Eğitim birincisi J. Er Mustafa Esen’e ödülünü Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger verdi. Köşker eğitim birincisine üzerinde Sinop İl Jandarma Komutanlığı yazan çini tabak hediye etti.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten şunları söyledi: “Kısa bir süre önce davul-zurna eşliğinde halaylar çekilerek vatan görevine uğurladığınız yiğit evlatlarınız temel askerlik eğitimini tamamlayarak biraz önce içtikleri and ile jandarma teşkilatı saflarına katılmak üzere sarsılmaz bir irade ile karşınızda dimdik durmaktadırlar. Eğitici subay, astsubay jandarma arkadaşlarım, yurdun dört bir yanında ilk defa bir araya gelerek ‘Vatan sana canım feda’ diyerek haykıran genç askerlerimizin kısa sürede bu seviyeye gelmelerindeki gayret ve çabalarınız her türlü takdirin üzerindedir, sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Serten’in konuşmasının ardından askerler hep birlikte Jandarma Marşı’nı okudu. Tören sonrasında yemin eden askerler aileleri ile kucaklaştı.