Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşan yılbaşı münasebetiyle il genelinde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerde bulundu.

Yaklaşan yılbaşı öncesinde özellikle alkol ürünlerinde kaçak ve sahte ürünlerin piyasaya sürülmesi konusunda risklerin artmasına paralel olarak İl-İlçe Müdürlükleri ile birlikte denetimler yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet C. Sulaoğlu ve gıda deneticilerinin de katılımıyla alkol satışı/tüketimi yapılan iş yerlerinde kontrol ve denetimlerde bulunuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet C. Sulaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Satılan ürünlerin etiketleri/ambalajları, işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapıldı. Ayrıca işletme sahibi ve çalışanlar ürün etiket ve ambalajları, gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirildi" dedi.

Sulaoğlu, orijinal ambalajında olmayan ve bandrolü bulunmayan, etiketinde üretici firma adı, adresi ve bakanlığın kayıt numarası bulunmayan içkilerin satın alınmaması, bu tür içkilere rastlanılması durumunda ise ’Alo 174 Gıda’ hattına şikayette bulunulması gerektiğini bildirdi ve yılbaşı öncesi bu denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.