Sinop’ta düzenlenen toplantıda, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) poliçe sayısının 4.4 milyon adedi geçtiği belirtildi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kardak, TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, Hayvan Hayat Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe, Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, il-ilçe müdürlükleri yetkilileri, ziraat odası başkanları, tarımsal kooperatif ve birlik başkanları, acenteler ve üreticiler katıldı ve davetliler katıldı.

Gerçekleşen konferansta sistem hakkında bilgi verildi, konuya ilişkin sorular yanıtlandı ve doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi. TARSİM’in kuruluş amacı, gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon ile başlayan toplantıda açıklamalarda bulunan Dr. Ramazan Kardak, dünyada uygulanan tarım sigortası programları, devlet destekli tarım sigortaları sisteminin işleyişi ve sistem çerçevesinde 8 yıllık süreçte elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda, hiçbir kar amacı olmayan devlet destekli tarım sigortaları sistemi çerçevesinde, ülke genelinde, sistemin başlangıcından itibaren poliçe sayısının 4.4 milyon adedi geçtiği, yaklaşık 72 milyon dekar alanın ve 3.3 milyon adedin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sigortalandığı ve yıl sonuna kadar üreticilere yapılacak hasar ödemelerinin 1.6 milyar TL’yi geçeceği bildirildi.