Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Aslan, yerel gazetelerin daha rahat çalışabilmeleri için yeni düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan ile Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı Sinop’taki yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Tarihi Paşa Tabyaları’nda düzenlenen toplantıya; Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Delegesi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erdem, Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile Sinop’ta yayın yapan günlük yerel gazetelerin sahip ve temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri olarak Anadolu’nun dört bir yanında ziyaretler gerçekleştirerek gazete temsilcilerini bilgilendirdiklerini söyledi. Kolaylı, “Bizim bu ziyaretlerimizin amacı, Kars’tan Edirne’ye, en kuzeyden en güneye kadar dolaşmamızın nedeni hem konfederasyonumuzun kuruluş sürecini anlatmak hem de basın ilan kurumu ile ilgili son üç dönemdir, bizlerin yaptığı çalışmalar, Mustafa beyin yönetim kurulunda bizzat yaptığı çalışmaları ve uygulanan yenilikleri anlatmak. Uygulamaya konulan yeniliklerden çoğu arkadaşımızın haberi olmuyor. Bizler sizlere bu yeniliklerden bahsedebilmek, sizlerin sorunlarını dinleyerek, aşılamayan sorunları yönetim kurulunda, Basın İlan Kurumu genel kurulunda dile getirmek ve birazda hasbıhal edebilmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bizim gazeteciler Konfederasyonumuz 8 gazeteciler federasyonundan oluşuyor. Yedi bölgede kuruldu. Bu yedi bölgenin dışında birde Ankara merkezli medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu var. Bu federasyonla birlikte toplamda 8 federasyonla bu konfederasyonu kurduk. Şu anda bizimle birlikte 80 gazeteciler meslek örgütü bizimle birlikte hareket ediyor ve tek amacımız mesleğimiz ile ilgili sorunlarımızı çözmek" dedi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan da yerel gazete sahiplerine Basın İlan Kurumu mevzuatında yapılan değişiklikler hakkında bilgiler verdi. Arslan, “Mevzuatlarda yapılan yenilikler hakkında bilgiler verecek ve sizlerin bizlere iletmek istediğimiz soru ve sorunları dinleyerek çözüm yolları konusunda istişarelerde bulunacağız. Elbette elimizde sınırsız bir yetki yok. Ama sizlerin sorunlarının çözümü noktasında sonsuz bir azim ve kararlılığımız var” Diye konuştu.

Mustafa Aslan, yerel gazetelerin BİK mevzuatına göre tutması gereken defter tasdiklerinin bundan böyle noterler yerine illerde valilikler, ilçelerde de kaymakamlıklar vasıtasıyla yapılabileceğini söyledi. İlan faturalarındaki tevkifat konusunda da eni bir düzenlemeye gidilebileceğini dile getiren Aslan, yerel gazetelerin güçlenmesi ve ilan pastasından daha fazla yararlanabilmesi için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.