Şırnak’ın Cizre İlçe Belediye Eşbaşkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan başarılı öğrencileri cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Cizre Belediye Eşbaşkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, sene içerisinde yapılan ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan Fen Lisesi öğrencileri Asiye Yeşilmen, Dilşad Sevda, Berfin Ataman ve Miryem Bayram’ı elde ettikleri başarılardan dolayı cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Fen Lisesi’nde öğrenciler için düzenlenen törende konuşan İmret, öncelikli olarak yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ve bu öğrencilerimizin başarısında emekleri olan okul idarecilerini tebrik ettiğini söyledi. İmret, "Erkek egemenliğinin sürdüğü dünyamızda bu başarıların kız öğrencilerimizden gelmesi beni ayrıca sevindirmiştir. Genç kızlarımızın eğitimlerinin yanında ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilçemizin, bölgemizin adını altın harflerle yazdırması bizlere büyük bir mutluluk ve gurur yaşatmıştır. Bu anlamda öğrencilerimizi tebrik eder, eğitim hayatlarında başarılarının devamını dilerim" dedi.

Kunur da, gerilimin yüksek olduğu bir süreçte kız öğrencilerin yarışmalarda dereceye girmesi ve madalyalar alması eğitimcileri olduğu kadar kendilerini de çok sevindirdiğini söyledi. Konur, "Öğrencilerimizin elde ettikleri bu başarıların diğer öğrencilere de örnek olmasını temenni ediyorum. Biz Cizre Belediyesi olarak öğrencilerimizin daha da başarılı olması için üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtir, ilçemizin ve bölgemizin adını Türkiye’ye ve dünyaya duyuran başarılı öğrencilerimizi ve bu öğrencilerin bu başarıya ulaşmasında emekleri olan okul idarecilerini tebrik eder, bu tür başarıların artarak devam etmesini dilerim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İmret ve Kunur, Asiye Yeşilmen, Dilşad Sevda, Berfin Ataman ve Miryem Bayram’ı birer cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Fen Lisesi 10 sınıf öğrencisi Miryem Bayram ve Dilşad Sevda, kimya alanında proje ile Tunus’ta düzenlenen Atatst ı Fest yarışmasında altın madalya alarak dünya birincisi,aynı proje ile Gürcistan’da yapılan İYİPO 2014 yarışmasında dünya ikinciliği ve Bahreyn Krallığı’nda düzenlenen “Gençlik Yaratıcılık Ödülü” bilim dalında dünya ikincisi olmuştu.

9. sınıf öğrencileri Asiye Yeşilmen ve Berfin Ataman da kimya alanındaki projeleri ile TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileriarası Araştırma Projeleri yarışmasında Van bölge birincisi seçilmişti