Cizre’de IŞİD çetelerinin Kobani’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla düzenlenen yürüyüş olaysız sona erdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Halk İnisiyatifi tarafından, IŞİD çetelerinin Kobani’ye yönelik saldırılarını kınamak ve Kobani yürüyüşüne destek vermek amacıyla kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak’ta bir araya gelen çok sayıda kişi, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe HDP Cizre İlçe Eş Başkanları Ali Akdeniz ve Semra Örüç, Cizre Belediyesi Eş Başkanı Kadir Kunur, Meya-Der’in yanı sıra bazı STK temsilcisi ile birlikte yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüş halinde Nusaybin Caddesi’ne çıkan kitle yolu iki yönlü trafiğe kapatarak alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde Cizre Otogarı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Otogara gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama yapan Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, IŞİD’in kanlı saldırılarını kınadığını belirterek, “Çeteler Kobane’de başarısız oldular ve kaybettiler. Bizler Cizre halkı olarak IŞİD çetelerinin bu hain ve vahşi saldırılarını lanetliyoruz ve şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.