Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi tarafından Cudi Mahallesi’nde yapılan mezbahana binası yapım çalışmaları bitme aşamasına geldi.

Cizre’de Belediye tarafından Cudi Mahallesi’nde yapılan modern mezbahana yapım çalışmaları bitme aşamasına gelirken, mezbahanenin hizmete girmesi ile birlikte etler, veteriner hekim kontrolünde ve hijyenik ortamda kesilecek. Yeni mezbahana binasının faaliyete geçmesiyle birlikte 50 yıl öncesine dayanan sağlıksız hayvan kesimine son verileceğini belirten Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, "Mezbahana binasında bulunan monoray sistemi sayesinde kesilecek etlerin yerle temas etmeyecek ve kesimin tamamı havada yapılacaktır. Yeni modern mezbahana sayesinde kaçak kesiminde önüne geçebileceğiz" dedi.

Mezbahanenin arıtma özelliğinin de mevcut olup, kesimhanede atık suların arıtma tesisinde işlemden geçirildikten sonra nehir suyuna deşarj edileceğini, bu yöntemle de ilçeden geçen Dicle Nehri’nin temiz tutulması planlandığını anlatan Kunur, "Kesimhanenin yanı sıra açık hayvan pazarı alanı da olan mezbahane binasında, veteriner, temizlik elemanları, idari memurlar ve kasaplar olmak üzere toplam 25 personel istihdam edilecek. Bölgeye de hitap edecek mezbahane binasında çevre ilçe ve beldelerden gelen hayvanların da kesimi yapılacak. İsteyen vatandaşlar da mezbahanede kesim yapabilecektir. Yaklaşık 3 ay içerisinde inşaatı bitirilip hizmete açılması planlanmaktadır" diye konuştu.