Suriye’de devam eden savaş nedeniyle Şırnak’ın Cizre ilçesine yerleşen El Salesh ailesi, 3 erkek çocuğuna Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgilerinden dolayı bu isimlerini tercih ettiklerini belirten anne Fatma El Saleh, “Erdoğan bize kapılarını açtı. Sadece bize yardım eden ve sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan oldu” dedi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve Şırnak’ın Cizre ilçesine yerleşen El Saleh ailesi, erkek çocuklarına Cumhurbaşkanının ismini verdi. Cudi Mahallesi Ördek Sokak’ta ikamet eden 5 nüfuslu El Saleh ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiklerinden dolayı bu isimleri çocuklarına verdiklerini ifade etti.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan bize sahip çıktı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini belirten anne Fatma El Saleh, “Suriye’de iç savaş çıktığında hiç bir ülke bizleri kabul etmedi. Sadece Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan bize kapılarını açtı. Sadece bize yardım eden ve sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan oldu" diye konuştu.

İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kaymakamlık tarafından maddi durumu olmayan aileye, kömür ve giyim yardımı yapıldı.

Kaymakam Arıcan’dan engelli gence ziyaret

İlçede sorunları ve sıkıntıları olan ailelerle birebir ilgilenen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, El Saleh ailesine yapılan yardımların ardından aynı mahallede ikamet eden yürüme engelli olan 15 yaşındaki Bircan Üren’in evini ziyaret etti. Bircan’ın sorunlarını dinleyip kendisiyle bir süre sohbet eden Kaymakam Arıcan, Bircan’a tekerlekli sandalye hediye etti. Maddi durumu olmayan Üren ailesine Kaymakam Arıcan’ın talimatıyla başta giyim olmak üzere çeşitli yardımlar yapıldı.