Türkiye Kamu-Sen Şırnak il Başkanı Turgut Tatar, Türkiye’nin terör tehdidini ortadan kaldırmak için Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar desteklediğini açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen Şırnak İl Başkanı ve aynı zamanda Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı olan Turgut Tatar Türkiye’nin Suriye sınırları içerisinde yer alan bölücü unsurlara karşı ‘Zeytin Dalı’ adıyla başlatmış olduğu operasyonlara tam destek verdiklerini açıkladı. Başkan Tatar Türkiye’nin, sınır güvenliğini sağlamak, kendisi ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için attığı adımın bölgedeki barışın tesisi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Afrin’e düzenlenen operasyonların asıl nedeninin ülkenin ulusal çıkarlarını korumak olduğunu ifade eden Başkan Tatar, “Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Bölgedeki teröristleri kahrı perişan etsin. Ayrıca vatan savunması yapan ve operasyonda şehit olan askerimiz ile tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Onların yar ve yardımcısı olsun inşallah” diye konuştu.