Şırnak Barosu’nda düzenlenen ruhsat töreninde stajyerlik dönemini tamamlayan Erdal Sarıyıldız, avukatlık mazbatasını aldı. Sarıyıldız ile beraber Şırnak Barosu’na kayıtlı avukat sayısı 130’a yükseldi.

Şırnak Barosu’nda düzenlenen ruhsat töreni Erdal Sarıyıldız’ın yemin töreni ile başladı. Avukatlık yemininin okumasının ardından kısa bir konuşma yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, mazbata ile avukatlık mesleğine ilk adımı atan meslektaşlarını kutladıklarını söyledi. Elçi, "Erdal Sarıyıldız’a avukatlık mazbatasını vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Şırnak Barosu hukuku ve adaleti temsil ettiği için çok daha ayrıcalıklı bir yerdedir. Bu ayrıcalıklı yerin bize yüklediği sorumluluklar da vardır. Şırnak Barosu insan haklarına, hukukun üstünlüğüne büyük önem verdiği için çok ayrı yere sahiptir. Bu sorumluluk ve bilinçaltında aramıza yeni katılan meslektaşımızın ileride baromuza büyük katkılar yapacağına inanıyor bu bağlamda Sarıyıldız’a yeni mesleğinde başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Baronun 130. avukatı olarak kayıtlara geçen Av. Erdal Sarıyıldız için düzenlenen mazbata töreni, Sarıyıldız’ın tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.