Şırnak Barosu ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, avukatlara yönelik Uluslararası Koruma Çalıştayı kapsamında Mültecilerin Korunmasında Uluslararası Hukuki Çerçeve konulu iki günlük eğitim semineri düzenledi.

Baro sosyal tesislerinde düzenlenen seminere, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Politika Geliştirme Uzmanı Güz Gültan ile Gökçe Saraydın, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ve baroya üye avukatlar katıldı. Çalıştayda konuşan Baro Başkanı Av. Nuşirevan Elçi, bölgede çok sayıda mültecinin kentlerine geldiğini hatırlattı. Elçi, "Bunların hukuki statüleri ne olabiliri tartışmalıyız. Teori ile pratiğin ortaklaşması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple çok yararlı bir çalıştay olacağını düşünüyorum. Bugünkü çalıştayda sunum yapacak olan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Politika Geliştirme Uzmanı Güz Gültan ile Gökçe Saraydın’a teşekkür ederim" dedi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Politika Geliştirme Uzmanı Gökçe Saraydın ise özellikle son yıllarda Türkiye’de mülteci sorununun ön plana çıktığını söyledi. Saraydın, "Dolayısı ile bu noktalarda baro ve avukatlarla çalışmak bizim çok önemli. Bugün başlayan ve iki gün devam edecek olan çalıştay programı çerçevesinde Uluslararası Hukuki Çerçeve konusuna el atacağız. Türkiye’de son bir senedir oldukça gelişmiş olan irtica mevzuatına da bakacağız. Umarım bu iki günlük çalıştay hepimiz için çok faydalı bir şekilde geçer" diye konuştu.

Çalıştayın iki gün süreceği belirtildi.