Şırnak’ta engelliler için ücretsiz Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (E-KPSS) kursu açıldı.

Şırnak Müftülüğü ve Beyazay Derneği işbirliğiyle, engelliler için E-KPSS kursu açıldı. Yeni Mahalle’de bulunan Vali Kamil Acun Külliye Camisi’nde verilen kurslarda Türkçe, matematik, coğrafya, tarih ve sosyal bilgiler dersleri veriliyor. Beyazay Derneği Başkanı Sabri Özcan, Şırnak’ta ilk kez engellilere yönelik sınav öncesi bir eğitim kursunun verildiğini söyledi. Müftülükle ile birlikte kursu açtıklarını belirten Özcan, “22 Nisan’da sınav var. İnşallah öğrencilerimiz başarılı olacak. Bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Şırnak genelinde 3 bin 150 engelli öğrencimiz var. Kursta şu an 15 öğrencimiz var. Devletimiz bize imkan verirse bir engelli merkezimiz olur. İngilizce, işaret dili ve benzeri kurslarda açardık. Öğrencilerimiz başarılı olursa biz de başarılı oluruz. Gönül isterdi ki daha fazla engelli kardeşlerimizi bu imkandan yararlandıralım. Akşam saat 5’ten sonra bizim kursumuz başlıyor. Servisimiz yok, öğrencilerimiz kursun bitişinde yollara düşüyorlar. İnşallah imkan olursa bir serviste alınır. Daha güzel imkanlarda eğitim vermeye çalışırız” dedi.

Müftülük görevlisi İmam Guhdar Zeyrek, “22 Nisan’da yapılacak E-KPSS için engelli vatandaşlarımıza yönelik kurs açtık. Elimizden geldiği kadarıyla engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda 15 kişi bize başvuru yaptı ve eğitim kursları devam ediyor” diye konuştu.

Engelli öğrencilerden Abdulhakim Erkan ise, “Ben çalışan biri olarak mesaiden sonra kursa geliyorum. Bu kursu açanlara çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz çok faydalanıyoruz bu kurstan. Biraz daha iyi olmasını istiyoruz ve destek bekliyoruz devlet büyüklerimizden” ifadelerinde bulundu.