Şırnak Valisi Mehmet Aktaş başkanlığında uyuşturucu maddelerle mücadele ve güvenlik toplantısı yapıldı.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. dönemi için okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması ve kent güvenlik yönetim sistemi entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, çocukların güvenli bir şekilde servislerle taşınması, öğrencilerin daha fazla gün ışığından yararlanması ve eğitim-öğretim kalitesinin en üst seviyeye çıkartılması gibi konuları görüşmek üzere toplantı yaptı. Toplantıya Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve mahalle muhtarları ile okul aile birliği temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile başlayan toplantı Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın açış konuşmasıyla devam etti. Vali Aktaş, “Hatırlanacağı üzere bu toplantıyı eğitim öğretim yılının 1. dönemi başlamadan da icra etmiştik. Bunun ikincisini de yeni yarıyıl başlamadan gerçekleştireceğiz. Hem devlet hem de millet olarak birinci önceliğimiz çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza iyi bir eğitim vermek, hayata ve geleceğe başarıyla hazırlanmalarını sağlamaktır. Bu noktada da her türlü imkanı devlet olarak seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz. Fakat unutulmamalıdır ki eğitim; binasıyla, öğrenci düzeyiyle, eğitimcisiyle çok yönlü bir olaydır. Materyal ihtiyacının haricinde toplum olarak ciddi anlamda eğitim bilincine ihtiyacımız var. Ciddi bir toplumsal reflekse sahip olmalıyız ki eğitim anlamında toplumun istediği nesilleri yetiştirme imkanımız olsun. İşte bu koşulların hepsini bir araya getirmek ve il olarak toplumsal bilinç ve eğitim kalitesi bakımından ülke genelinde daha iyi noktalara tırmanmak için bizlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması, zararlı ve bölücü ideolojilere sahip terör örgütleri tarafından kandırılmaması için kamu kurum kuruluşların ve salonda toplanan siz değerli paydaşlarımızın da desteği ve rolü çok büyük bir öneme sahiptir. İnşallah istenilen seviyeyi de hep birlikte kararlılıkla yürüteceğimiz çalışmalar neticesinde yakalayacağız. Geçtiğimiz yaklaşık 4 aylık süre içerisinde hasarlı bina onarımları, ulaşım sorunları, okullarımızın çevre düzenlemeleri, güvenlik kameraları ve okul çevresinde alınan güvenlik önlemleri gibi birçok noktada çalışmalarımızı yürüterek eksikliklerimizi giderdik. Devam eden çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız. Tabi ki bu çalışmalarımız sadece fiziki konuların üzerinde olmayacaktır. Çocuklarımızın sosyal alanda da güvenli bir ortamda yaşamaları, kötü alışkanlıklardan korunmaları, madde bağımlılığıyla mücadele gibi hassas ve önemli konularda da yürütüldüğü gibi alınan önlemler ve tedbirler de en üstü seviyede devam edecektir. Malumunuz bölücü ve hain terör örgütü geçmiş yıllarda çocuklarımızı ve gençlerimizi kandırarak kötü emellerine alet etti. Bunun tekrarlanmasına ve yeniden yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim. Hem şehir merkezlerinde hem de kırsalda terörle mücadelemizi kararlı ve etkin bir şekilde yürütürken gençlerimizi de bu pisliklerden uzak tutmanın, vatandaşlık bilinci yüksek, devletine ve milletine bağlı bireyler yetiştirecek bir milli bir eğitim sisteminin de de takipçisi olacağız. Bu bağlamda 2. eğitim öğretim dönemimizin devletimiz için, ülkemiz için, ilimiz için, çocuklarımız için ve eğitim camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kazasız, belasız, verimli bir eğitim öğretim dönemi geçireceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Toplantı daha sonra karşılıklı soru ve cevap, görüş ve önerilerinin alınması ile devam etti. Vali Aktaş, görüş ve önerilerin ardından tüm davetlilere teşekkür ederek konuşulanların sahada işleve geçilmesinin talimatını verdi.