Şırnak’ta Sosyal Destek Programı (SODES) projesiyle köy okullarında öğrenim gören yaklaşık 6 bin öğrenciye oyuncak dağıtımı yapıldı.

Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yaşar Ürek, SODES projelerinin başarılı bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekerek, projelerle yıllardır özlem duyulan hizmetlerin yapıldığını söyledi. Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi olarak ildeki tüm okullara eşit bir şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Ürek, bu hizmetleri yaparken SODES projelerinden faydalandıklarını kaydetti. Ürek, “Hz Nuh’un diyari olan Şırnak’ın hemen hemen tüm köylerine gidip SODES’in vermiş olduğu imkanlarla yaklaşık 6 bin köy okulu öğrencimize oyuncaklarını dağıttık. Bu kapsamda bugünde Başağaç İlkokulu köyündeki öğrencilerimizi ziyaret edip onlara oyuncaklarını dağıttık. Merkezde okuyan öğrencilerimiz bir şekilde oyuncak temin konusunda eminiz ki köydeki öğrencilerimizden daha rahat ulaşabiliyorlar ama maalesef köy okullarındaki öğrencilerimiz bu konuda ciddi manada sıkıntı yaşıyorlar. Biz de SODES proje birimi olarak son zamanlarda köy okullarına yapmış olduğumuz ziyaretlerde yaklaşık 6 bin öğrencimize oyuncak dağıtımında bulunduk” dedi.

Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yaşar Ürek, SODES’in çalışmalarının anlatılması ve tanıtılması konusunda medya mensuplarının emeklerinin çok büyük olduğunu söyledi.