Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a yük taşıyan sürücüler, kendileri sırada olduğu halde sonradan gelip en ön sıraya giren şoförlere tepki gösterdi. Irak tarafından hiçbir zaman sollamanın yapılmadığını ifade eden şoförler, Türkiye tarafında çok sıkıntı çektiklerini dile getirdi.

Şoförlerden Yılmaz Duran, iki gündür kuyruklarda beklediğini söyledi. Yılmaz Duran, "Irak’a yük taşımak için buralara geldik, ancak kuyruklar yüzünden sınır kapısına bir türlü varamıyoruz. Burada beklememize rağmen, bazı araçlar bizleri sollayıp önümüze geçiyor. Bize büyük haksızlıklar yapılıyor. Bu haksızlıklar sadece Türkiye tarafında var, Irak tarafından bir araç asla sollama yapamaz. Yapsa çok büyük ceza alır. Bir de burada hırsızlık sorunu var. Hırsızlar arabamıza girip istediklerini alıyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz" dedi.

Şoförlerden Yılmaz Kıvan ise, iki gündür kuyruklarda olduğunu ve çok sıkıntı çektiklerini söyledi. Hırsızlar yüzünden bir an bile araçlarından ayrılamadıklarını ifade eden Yılmaz Kıvan, sollama olaylarının çok yaşandığını dile getirdi. Yılmaz Kıvan, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar ise, Habur Sınır Kapısı’nda araç giriş ve çıkışların her gün arttığını söyledi. Günde yaklaşık 5 bin 500 aracın giriş-çıkış yaptığını ifade eden Bayraktar, bütün peronların vatandaşlara hizmet ettiğini dile getirdi. Eskiden Irak tarafında şoförlerin 10 gün beklediğini aktaran Bayraktar, "Bu gün sayısını 4’e indirdik. Şoförler Irak tarafından geldikleri gibi, hemen dönmek istiyor. Habur’un seviyesini en üst dereceye çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.