Sivas Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikle Ankara’da görev yapan Sivaslı bürokratlar memleket hasreti giderdi.

Düzenlenen geziyle hafta sonunu aileleri ile birlikte Sivas’ta geçiren bürokratlar Sivas’taki tarihi eserler ve mesire alanlarını gezerek hasret giderdiler.

İki gün boyunca devam eden programda Sıcak Çermik Kaplıcalarıyla başlayan gezi, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Naci Süha ve Ahmet Özaydın rehberliğinde, Osman Ağa ve Abdi Ağa Konağı, Ulu Cami, Çifte Minare, Şifaiye ve Buruciye Medreseleri ile devam etti.

Gittikleri mekanlarda bol bol hatıra fotoğrafı çektiren bürokrat heyeti, Belediye Başkanı Sami Aydın’ın davetlisi olarak Paşabahçe Kütükev’de yemek yedi.

Programda söz alarak katılımcılara teşekkür eden Başkan Aydın, “Sizlerin sıla hasretini gidermek, diyalogları, dostlukları geliştirmek ve Sivasımız’ın sorunlarına çözüm ve öneri üretmek adına bu tür organizasyonların, en az senede bir kez yapılmasında fayda var.” dedi.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş da, programa katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Umarım konuştuğumuz bu güzellikler birer hatıra olarak kalmaz ve hayata geçirilir. Bunun için üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aydın, bürokratlara çeşitli hediyeler takdim etti.