Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ortaokul öğretmenini ziyaret etti.

Behrampaşa Ortaokulu’ndan mezun olan Başkan Aydın, o dönemdeki matematik öğretmeni Sami Çakmak’ı evinde ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Aydın’ın eşi Yurdagül Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın’ın da hazır bulunduğu ziyarette, eşi ve çocuklarıyla konuklarını karşılayan emektar öğretmen Sami Çakmak, öğretmenlik yıllarını anlatarak anılarını tazeledi.

Ziyarette konuşan Başkan Aydın,“Hocamızın bizde çok büyük emeği var. Sami hocamızın nezdinde bizde emeği olan bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor, hepsinin ellerinden öpüyorum. Eğer bizler bugün ülkemize hizmet edebiliyorsak bunda en büyük emek öğretmenlerimizindir. Bizlerin yaptığı başarılı hizmetlere dua eden vatandaşlarımız, o dualarının bir kısmını da çok değerli öğretmenlerimize ediyorlar. Öğretmenlerimize ne yapsak azdır. Onları bir gün değil, her gün hatırlamalı ve onurlandırmalıyız. Öğretmenlerimizin başarılı performansı, ülkemizin gelişmesi ve büyümesinde çok büyük bir faktör.” dedi.

Emekli öğretmen Sami Çakmak ise, “Birçok öğrencimi profesör ve doçent olarak görüyorum ve bu, beni gururlandırıyor. Öğrencilerimizden birisi de belediye başkanımız, kendisine çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.” diye konuştu.