Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İş-Kur tarafından geçici olarak görevlendirilerek Belediye Temizlik İşleri bünyesinde hizmet veren işçileri ziyaret etti.

Bayanların görev yaptığı Paşabahçe’deki temizlik çalışmalarını inceleyerek işçilerle sohbet eden Başkan Aydın, soğuk günlerde daha iyi ortamda hizmet verebilmeleri için bayan çalışanlara, kışlık ayakkabı ve mont sözü verdi.

İş-Kur’un bu programı sayesinde birçok kişinin geçici de olsa iş imkanı bulduğunu söyleyen Başkan Aydın, “İş-Kur tarafından belediyemiz bünyesine verilen özellikle bayan işçilerimizi, temizlik başta olmak üzere belirli alanlarda çalıştırıyoruz. Temizlik konusunda hanım kardeşlerimizin çok daha düzenli ve verimli oldukları bir gerçek. Biz çalışmalarından son derece memnunuz. Alın teriyle yapılan her iş kutsaldır. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hanım kardeşlerimizin bu işte çalıştıklarını ve gayet başarılı olduklarını biliyoruz. Kendilerini kutluyorum, bu tür faaliyetlerin devamını temenni ediyorum.” dedi.

Bayan işçiler adına konuşan Mevlüde Acar ise, “İşsizlik nedeniyle insanlarımızın göç etmesinden üzüntüm duyuyorum. Kendi topraklarımızda yaşam alanı oluşturmak için burada olmak istedim. Umarım bu, herkese örnek olur. Bu programa katıldığım için çok memnunum. Arkadaş grubumuz da gayet uyumlu. Sivas’ın bayanlarında garip bir çekingenlik var, ben bunun aşılacağını umuyorum. Herkes farklı arayışlar içerisinde olsun, başarılı olacaklarına inanıyorum.”ifadelerini kullandı.