Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) 2017 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri çağrı merkezleri hizmet kalitesi standartlarına ilişkin usul ve esaslarda belirttiği hedef oranların üzerinde bir gerçekleşme sağlayarak çağrı merkezi süreçlerinde başarı sağladı.

ÇEDAŞ, elektrik dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri çağrı merkezleri hizmet kalitesi standartlarına ilişkin usul ve esaslarda, EPDK tarihinde aldığı karar kapsamında belirtilen hedef kriterleri eksiksiz sağlayarak ulaşılabilir bir şirket olma yönünde büyük başarı elde etti. ÇEDAŞ, EPDK’nın yüzde 95 olarak hedef oran olarak belirlediği Ulaşılabilirlik Seviyesi 2’yi yüzde 99,76, yüzde 70 hedef oran olarak belirlediği servis seviyesini (SL) yüzde 92,53, yüzde 90 hedef oran olarak belirlediği cevaplama oranını (AR) ise yüzde yüzde 98,20 olarak gerçekleştirdi. EPDK’nın çağrı merkezleri hizmet kalitesi standartlarının üzerinde oranlarda bir gerçekleşme sağlayan ÇEDAŞ, müşteri iletişim kanallarını etkili bir şekilde kullandığını ispatladı.

Elektrik dağıtım sektöründe ’enerjimizle daha ileriye sloganı’ ile hizmet kalitesini her geçen gün daha yükseğe çıkarmayı hedefleyen ÇEDAŞ, müşteri memnuniyeti artırmaya yönelik uygulamalara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda tüketicilerin Enerji Masası, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), Web sitesi, Alo 186 Çağrı Merkezi, WhatsApp İhbar Hattı ve diğer iletişim kanalları üzerinden yaptığı ihbar, şikayet ve taleplere çağrı merkezinden geri dönüş sağlayan ÇEDAŞ, geri bildirimde bulunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

ÇEDAŞ, çağrı merkezi bünyesinde muhtarlara ve il genel meclis üyelerine yönelik oluşturulan VİP Hat Uygulaması ile muhtarlar ve il genel meclis üyeleri çağrı merkezi operatör kuyruğunda en ön sıraya gelerek müşteri temsilcisine hemen bağlanabiliyor. Öte yandan vatandaşlar elektrikle alakalı tüm sorun ve taleplerini yazılı, sesli ve görüntülü olarak çağrı merkezi bünyesinde devreye alınan 0552 186 0 186 numaralı ‘WhatsApp İhbar Hattı’na bildirebiliyor.