Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) ‘Erteleme Nedir’ adlı konferans düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile CÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı işbirliği ile Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr.Bilge Uzun Özer’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Erteleme Nedir, Neleri Neden, Ne Kadar Erteleriz, Ertelemenin Üstesinden Nasıl Gelebiliriz’ adlı konferans düzenlendi.

Bilge Uzun Özer konferansta, başlanmayan bir işin bitmesi en zor olan iş olduğunu ifade ederek, iş okul ve yaşam dengesinde mutlu olunması, birçok sorumluluğun yerine getirilmesi, sağlık, erteleme nedir? Sonunda olabilecek huzursuzluğa rağmen planlanmış bir işin bilerek ve isteyerek daha sonraya bırakılması, yapılması gereken bir işin bilinçli olarak yapılmaması, öncelik düzeyi düşük olan bir işin öncelik düzeyi yüksek olan bir işin yerine konulması gibi konular hakkında bilgi verdi.

Yapılması ve yerine getirilmesi gereken işler, görev ya da sorumluluklar gibi konulara da değinen Özer, “ İşler o ya da bu sebepten dolayı başka bir zamana bırakılmamalıdır. Ertelemenin evrensel ve köklü bir geçmişe sahip bir davranış olduğunu gösteren araştırmalar, erteleme geçmişinin M.Ö 800 yıllara kadar dayandığını ileri sürmektedir. Toplumun yüzde 85’inin erteleme davranışının yapıldığı günümüze, öğrenciler ise yüzde 52 oranında erteleme yapıyor. Erteleme sıklığı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Burada öğrencinin daha fazla olduğunu görüyoruz. Kısa dönemli haz sağlayan bu davranış; genellikle stres, başarısızlık veya organizasyon bozukluğudur.” diye konuştu.