Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) ‘Lojistik Sektörünün Öğrencilerden Beklentileri ve Lojistiğin Geldiği Son Nokta” adlı konferans düzenlendi.

CÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü tarafından fakülte konferans salonunda düzenlenen programa İİBF Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kartal, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Çağatay Karaköy’ün yaptığı, Ekol Lojistik Güney Marmara Bölge Müdürü Tülay Gül, Düzce Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Lojistik Program Koordinatörü İlyas Temel Şafak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Güney Marmara Bölge Müdürü Tülay Gül, lojiktik firmalarında taşıma, depolamanın ulusal ve uluslararası ticaret için önemli bir unsur olduğunu belirterek, lojistiğin sadece bir taşıma işlemi olmadığını, üretim ve ticaret sürecinin tamamında önemli bir rol aldığını belirtti.

Gül, lojistik firmalarının önemli seviyede iş gören istihdam etmesine rağmen lojistik firmalarında çalışan bayanların sayısının çok az olduğunu ifade etti.

Düzce Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İlyas Temel Şafak ise lojistik firmasının gelişmesi için kurumun en alt birimden en üst birimde çalışan herkesin işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirterek, lojiktik firmasında çalışan iş görenlerin sadece lojistikle değil, sosyal sorumluluk projelerinde de aktif yer alması gerektiğini söyledi.