Sivas’ta topluma hizmet dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Mustafa Elik’in koordinatörlüğünde Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri ve Beyaz Ay Derneği işbirliğince hazırlanan ‘Ezber Bozan Kariyer’ adlı söyleşi düzenlendi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri görme engelli Kenan Önalan, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, görme engelli vatandaşlar ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Beyaz Ay Derneği Başkanı Tuncay Özköse programda emeği geçenlere teşekkür ederek, söyleşinin hayırlar getirmesini temenni etti.

Öğrenciler Tuğba Işık, Gülay Yerlikaya, Hazal Aslan, Neslihan Şahin, Cansu Demir Zeynep Gönül ve Kübra Ertik tarafından düzenlenen söyleşide Önalan, programda kendi hayatından bahsederek katılımcıların sorularını cevapladı. Önalan, öğrencilere hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları anlatarak, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Katılımcılar söyleşi sonunda farkındalıklarının arttığını belirterek, engellilerle ilgili bundan sonraki süreçte farklı projelerde yer almak istediklerini ifade ettiler.