Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, belediye tarafından yapımında sona gelinen Yeni Karşıyaka Yolu ve Yeni Fadlum Köprüsü inşaatını yerinde inceleyerek basın mensuplarına bilgi verdi.

Başkan Aydın ve beraberindeki heyet ilk olarak Yeni Fadlum Köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Aydın, proje kapsamında köprü kirişlerinin tamamlandığını ve üst betonun döküldüğünü ifade ederek; “İnşallah bu ayın yirmisine kadar köprümüz tamamlanmış olacak. Bu yol sadece köprüden oluşmuyor. Aynı zamanda üniversitenin hastane giriş kavşağına kadar uzanacak bir yol. İleride ise Karşıyaka yolu ile bütünleşecek. Burası Kızılırmak’ın Güney Sahil Yolu’nun doğu bölgesinde kalan kısmı, toplam maliyeti 6 milyon lira. Dolgu çalışmalarımız her iki yakadan devam ediyor. Burada özel mülkiyetler var. Birçoğunu çözdük ancak bazı sıkıntılar da var. Anlaşmadığımız hiç kimse yok ama bizden süre istedikleri için dolgumuzu bu yıl içinde tamamlayamıyoruz. İnşallah ilkbaharda hem asfalt hem de dolgumuzu tamamlayarak üniversitemizin en büyük sorunu olan ulaşım sorununu büyük ölçüde rahatlatmış olacağız.” dedi.

Daha sonra Karşıyaka’ya geçen Başkan Aydın’ı, Karşıyaka ve Esenyurt mahalle muhtarları çiçeklerle karşıladı. Karşıyaka Mahallesi’nden üniversiteye kadar uzanacak olan Kızılırmak Sahil Yolu’nda tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inleyen Aydın, Fen İşleri Müdürü Ali Zorlu’dan gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

31 Temmuz itibarıyla başlatılan çalışmaların tamamladığına dikkat çeken Başkan Aydın; “Kamulaştırma konusunda bizlere yardımcı olan ve işlemlerin kısa sürede tamamlanmasını sağlayan muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum. Bize burayı bedelsiz verdiler. Biz de buna istinaden bu bölgede imar çalışmalarımızı yaptık. Bin 500 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki bulvarımızın yaklaşık maliyeti 7 milyon liradır. Bu yolun her iki tarafında bisiklet yolları ve yaya kaldırımları olacak, ışıklandırmalarımız tamamlandı. Vatandaşlarımız artık bu yolu kullanabilecek. İlkbaharda son kat asfaltı attığımız zaman ise tamamen trafiğe açmış olacağız. Bu yol ilerde üniversiteye bağlanmış olacak. Fadlum Köprüsü ve o bölgedeki Güney Sahil Yolu ile bu yolu birleştirmiş olacağız. Üniversite ile Karşıyaka çok yakınlaşmış olacak. Yol medeniyettir. Bir yere yol geldiği zaman bölgenin değeri farklılaşır. Burası Sivas’ın en cazip bölgelerinden biri haline gelecektir. Arkadaşlarımız 4 ay gibi kısa bir zamanda bu çalışmayı tamamladı. Burada 160 bin metreküp toprak dolgu yapıldı, 30 bin metreküp kırma taş kullanıldı. Şuana kadar da 5 bin 500 ton asfalt döküldü. Ayrıca Esenyurt Bölgesi’ndeki derenin ıslahı ile alakalı olarak da DSİ Bölge Müdürümüzle görüşmelerimiz olumlu geçti. Önümüzdeki yıl inşallah DSİ ve belediye olarak bu çalışmayı da gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.