Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği, 13. kuruluş yıl dönümünde iç kısımları baştan aşağı yenilen dernekte, protokol üyelerini misafir etti.

Sivas’ın tanıtımına önemli katkılarda bulunan Sivas Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği, kamu kurum ve kuruluş ile bazı odaların destekleriyle dernek binasını baştan aşağı yenileyerek, güzel bir görünüme kavuşturdu. Protokol üyelerini dernekte bir araya getiren Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, hem derneğin kuruluşunu 13. yılını kutladı, hem de yenilenen dernek binasında protokol üyelerini ağırladı.

Dernek binasında düzenlenen Faslı Muhabbet programının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet Ayık, derneğin kurulduğu yıldan itibaren Sivas’ın tanıtımı için önemli katkılar sağladığını belirterek, “Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği olarak 13.kuruluş yıldönümünüzü protokol üyeleriyle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süre içerisinde aşıklarımızın tanıtımı için şiir kitabı çıkardık. Kaybolmaya yüz tutmuş halaylarımız, milli kıyafetlerimiz, halay ve halay türkülerimizin CD’lerini çıkardık. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla halayların tanıtımını kayıt altına aldık. 8 yıldır Uluslararası Aşıklar festivalini gerçekleştiriyoruz. Sivas’ın tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu süre içerisinde derneğimize maddi katkılar sağlayarak yenilenmesini sağlayan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile değerli oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğinin Sivas’ın tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirterek, belediye olarak her türlü yardım ve desteği verebileceklerini söyledi.

Vali Alim Barut ise Sivas kültürünün geleceğe aktarılmasında derneğin önemli katkıları olduğunu söyledi. Derneğin kurulduğu günden itibaren yurt içi ve yurt dışında Sivas’ı en güzel şekilde tanıtmaya gayret gösterdiğini vurgulayan Barut, “Sivas, bu halk ozanlarının eserlerinin gelecek nesle aktarmak için gayret gösteren arkadaşlarımız olduğu için büyük bir şehir. Dolayısıyla bu büyük ve güzel Sivas’ı dünyanın her yerinde duyurmak, layık olduğu yeri bulması için çalışmalar yapmak takdire değer. Gerçekten güzel bir program hazırlamışsınız. Böyle arkadaşlarla bir arada bulunmaktan ve Sivas folklorunun güzel örneklerini duymaktan memnuniyetimi belirtiyor, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Faslı Muhabbet programında aşıkların atışmasının ardından orta oyununa yer verildi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.