Sivas’ın Gemerek ilçesinde çiçek hastalığı nedeniyle telef olan hayvan sayısı 75 oldu.

Kış aylarının gelmesiyle salgının durması beklenirken ilçede hayvan karantinası devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Gemerek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner personeli başta olmak üzere bütün personelin titiz bir çalışma yürüttüğünü belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytaç İlham; “Bütün kadromuzla bu hastalıkla mücadele için seferber olduk. Veteriner hekimlerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Gemerek Kaymakamımız Sayın Yusuf Özbey’de konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Konuyla ilgili her türlü gelişmeyi kendisiyle an ve an paylaşıyoruz” dedi.

Hastalığın sineklerle dağıldığını belirten Gemerek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri, sineklerin soğuktan yok olmasıyla salgınında daha fazla dağılmadan bitebileceğini söyledi.

Sivas genelinde uygulanan karantina dolayısıyla Şarkışla Hayvan Pazarı geçici bir süre ile kapatıldı ve hayvan hareketleri Sivas genelinde durduruldu. Gemerek merkez, Sızır, Dendil, Kömeviran, Yeniköy, Talazoğlu, Karagöl, Eğerci, Karaerkek ve Çat’ta karantina devam ederken, telef olan hayvanlar Gemerek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tutanak tutulmasının ardından kontrollü olarak gömülüyor.