Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Gökkuşağı Engelliler ve Dostları Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen işaret dili kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, CÜSEM Müdürü Ahmet Mazlum ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü, işitme engellileri anlama ve onların dünyasına adım atma noktasında verilen eğitimlerin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

İşaret dili eğitmeni Mustafa Epik ise, İşaret Dili Eğitim Merkezi’nin İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci olarak Sivas’ta belediye bünyesinde hizmete girdiğini ifade ederek çalışmalardan bahsetti.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise projeye katılarak eğitim alan kursiyerlere teşekkür ederek; “Sizler aynı zamanda bir lisan öğrenmiş oldunuz. Eskiden Türkçe biliyordunuz, şimdi ilave bir dil daha biliyorsunuz. Budan ötürü hepinizi tek tek kutluyorum. Engelli bireylerimize kolaylıklar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Aydın ve diğer katılımcılar kursiyerlere sertifikalarını takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.