Sivas’ın yüksek kesimlerinde etkili olan sis, pus ve bu etkenlere bağlı ortaya çıkan gizli buzlanma, sürücüler için ciddi kaza risklerini de beraberinde getiriyor.

Türkiye’de en yoğun kullanılan karayollarının kesiştiği noktalardan biri olan Sivas’ta, yetkililer sürücülerin görüş mesafesinin önemli ölçüde azaldığı sisli havada temkinli hareket edilmesi, özellikle trafiğin çok yoğun olduğu yerlerde gereksiz cesaret gösterip hız yapılmaması konusunda uyarıyor.

Sisin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde, zincirleme trafik kazalarına karşı da dikkatli olunması gerekiyor. Yetkililer sürücülerden, görüş mesafesinin önemli ölçüde azaldığı sisli havada temkinli hareket etmelerini, gereksiz cesaret gösterip hız yapmamaları konusunda uyardı.

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından trafik levhalarının görünürlüğünü sağlamak için yenileme ve temizleme çalışmaları yapıldı. Sisin olduğu yerlerde kavşaklara yaklaşma noktalarına da flaşör şeklinde yanıp sönen ilave lambalar koyularak sürücülerin dikkatli olması için önlemler alındı.