Sivas İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü,klorlama cihazlarının kullanımı ve önemini anlattı.

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik kapsamında köylerde yaşayan vatandaşların daha sağlıklı su içebilmesi amacıyla Sivas merkeze bağlı 52 köye güneş enerjili dijital klorlama cihazları montajı gerçekleştirdi. Bu kapsamda, İl Özel İdaresi koordinesinde İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda “klorlama cihazlarının kullanımı ve klorlamanın önemi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya davet edilen Sağlık İl Müdürlüğü Çevre Sağlık Şube Şefi Yavuz Yıldız ile ilgili firma yetkililerince merkeze bağlı muhtarlara bilgi verildi.

Halka sağlıklı ve güvenli su sağlanması için suyun kaynağında, depoda ve şebekede her türlü kirliliğe karşı korunmasının son derece önemli olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan; “Sivas merkeze bağlı 52 köyümüzün ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Sular Hakkındaki Yönetmeliğe’ uygun bir şekilde sağlıklı içme suyu kullanması için klorlama cihazı alımını yaparak montajını gerçekleştirdik. Cihazların kullanım için personellerimiz, klorlamanın önemi hakkında ise Sağlık İl Müdürlüğü ilgili personeli muhtarlarımızı bilgilendireceklerdir. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne göre uygun olmayan sulara herhangi bir işlem yapmıyoruz. Analizleri yapılan ve su kalitesi uygun olan kaynakları içme suyu depolarına isale ediyoruz. Depolara isale edilen suların kalitesinin korunması amacıyla klorlama işlemine ihtiyaç vardır. Günümüzde birçok hastalık suyoluyla geçmektedir. Bu nedenle klorlama işlemini yapmak zorundayız.” dedi.

Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan kurtulmak için içme suyu depolarının klorlanması, klor düzeyinin yeterli seviyede tutulması ve sürekliliğinin sağlanması için depolara güneş enerjili dijital klorlama cihazları monte edilmesi çalışmalarına başlanıldığını vurgulayan Ayhan, “İdaremiz köylerde içme suyu temini için çok önemli çalışmalar yaptı. Ama 2014 yılında içme sularına yönelik daha farklı bir çalışmamız oldu. Bu yıl kuraklıktan dolayı suyun ne kadar kıymetli değerli bir nimet olduğu anlaşıldı. Bugün insanların en temel gereksinim kaynağı şüphesiz sudur. Bu sebeple suyu sağlıklı ve israf etmeden kullanmak hepimizin temel gayesi olmalıdır. 2014 yılında ülkemizde yaşanan kuraklığı göz önünde alarak 2015 yılında içme sularımızı verimli kullanmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Bu kapsamda İl Özel İdaremiz köylerimizde su israfının önüne geçmek ve suyu bütün vatandaşlarımıza adil dağıtmak için köylerimizde su sayacı uygulamasını hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Öncellikle bu projenin hayata geçmesi için muhtarlarımızın projeye destek vermeleri gerekiyor. ” şeklinde konuştu.